tiistai 4. elokuuta 2015

UUDEN AIKAKAUDEN ALKU

Keittiönpöydälle on ilmestynyt stockan kuvasto, jossa lukee kissan kokoisin kirjaimin "BACK TO SCHOOL". Kuvaston kannessa hymyilee reippaan näköisiä lapsia iloisesti uudet koulureput selässä, toisella Hello Kitty ja toisella Angy Birds. Otan kuvaston ja selailen sitä hetken, äkkiä pysähdyn ja tajuan kuin salama kirkkaalta taivaalta, -"nythän on syksy?!" Vai onko? Musta ainakin on vielä ihan kesä, jos katsoo ulos tämän päivän lämpömittaria. Tuli nimittäin stadissa espan puistossa palvottua aurinkoa ja kuumahan siinä tuli. 

Syksy, Se on aina merkki uudesta alusta. Syksyssä on tietynlaista taikaa. Sitä tietynlaista jotain, mikä tuntuu samalla myös tutulta ja turvalliselta. Tunnelma on aikalailla samanlainen kuin uutena vuotena, tosin vuosi ei vaihdu vaan vuoden aika


Sana syksy saa mieleeni lämpimiä värjeä. Erityisesti tummia. Punaista, keltaista, oranssia ja ruskeaa. Sitä näkyy lunnossa, kuin kauppojen hyllyilläkin. Jollain tavalla tuo värimaailma hehkuu lämpöä, pehmeyttä ja turvallisuutta. 

Kävelen kauppakeskuksessa, vastaan tulevilla ihmisillä on päällään shortseja ja napapaitoja. Aurinkolasit keikkuvat otsalla ja erään tytön posket hehkuvat auringon tuomaaa lämpöä. Pysähdyn erään tietyn ketjuliikkeen eteen ja huomaan tekstin " NEW FALL". Astun kauppaan ja ihastelen vaatteita. Vaatteissa on juuri niitä syksyn värejä, joita on oikeastaan joka syksy. Miksi se silti tuntuu niin uudelta ja jännältä? Havahdun kun myyjä hymyilee ja tokaisee "eikö ookki ihana tää syksyn uus mallisto? Vaikka joka vuoshan niitä vaatteita tulee about saman tyylisinä, silti niissä on aina sitä jotain uutta". Hymyilen ja tokaisen olevani samaa mieltä, kerron myös odottavani syksyä kovasti juuri vaatteiden kannalta, vaikka onhan niitä kesävaatteitakin ihana käyttää ja varsinkin kun niitä on saanut käyttää tänä kesänä niin vähän. 


Kävelen kotiin bussipysäkiltä. Korvissa soi vadelmavene. Aurinko paistaa puiden lomasta ja aurinko lämmittää vaikka kello on jo kahdeksan, ja on elokuu. Äkkiä mieletön onnellisuuden tunne valtaa koko kehoni ja hymyilen. Hymyilen niin, että jopa tunnen itseni tyhmäksi. Huomaan odottani syksyä ihan uudella tavalla, jopa vatsan pohjassa lentää ihan perhosia! Ajatus karkaa viime syksyyn, joka oli ensimmäinen syksy, jolloin tapahtui paljon uutta ja jännää. Se kaikki kasvatti minua ihmisenä ja persoonana ja antoi kuvaa itselleni millainen minä olen. Mitäköhän tänä syksynä tapahtuu? Opinkohan kenties jotain uutta itsestäni? Sitä en tiedä. Vielä. Mutta otan siitä pikku hiljaa selvää. 

Avaan kotioven ja astun sisään. Heitän valkoiset lemppari korkkarit eteiseen ja menen yläkertaan. Huomaan stockan kuvaston shovan nurkalla. Hymyilen ja mietin "mä olen niin valmis syksyyn ja siihen mitä se tuo tullessaan."


" Onni tulee eläen, ei ostaen."

10 kommenttia:

 1. Ihana teksti ja postaus! <3 Itekin vähän samanlaisissa fiiliksissä, siinä syksyn tulossa on kyl aina jotain jännää! Innoissani ootan et mitäkaikkea elämä tuokaan tullessaan nyt syksyllä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Tanja!! <3 Ihana kuulla, että postaus herätti ajatuksia :´) Syksyssä on kyllä sitä tiettyä taikaa mitä ei muissa vuodenajoissa samalla tavalla ole! Nyt vaan odotetaan mitä kaikkea se tuo tullessaan.. ;)

   Poista
 2. Niin kauniisti kirjoitettu, ihana! ♥ Syksyssä on aina omanlaisensa jännä uuden alun tuntu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Anni! <3 Niinpä sitähän siinä onkin! Vaikkei olisi edes mitään maata mullistavaa tulossa, esim. uuden opiskelun alku, -syksy on silti omalla tavallaan aina jännittävä uusi alku :´)

   Poista
 3. Tuntuu niin oudolta, että syksy on jo ihan nurkan takana! Ihanasti kirjoitit :)

  Picture Me

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Hassua, kuinka taas ollaan tässä pisteessä :D Kesä on jotenkin menny tänä vuonna nopeammin kuin aikaisempina vuosina, hassua :D Ja kiitos :`)

   Poista
 4. Vautsi miten hyvin kirjotettu ja mikä teksti ! Mulla on pyöriny ihan samat ajatukset ja fiilikset mielessä viime aikoina. Syksyä vaan aina oottaa ja siinä on aina sitä jotain tuttua ja turvallista, vaikka tulisi kuinka paljon uusia asioita ja muutoksia eteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ihanasta kommentista! <3 Ihana kuulla, että muillakin on samoja fiiliksiä syksyn suhteen :´) Jeps, syksyssä on aina sitä jotain tuttua ja turvallista vaikka tapahtuisi isojakin muutoksia.. :)

   Poista
 5. Tosi kiva teksti. Syksy on toisaalta tosi ihanaa aikaa, lämpimät illat, kauniit värit ja sadepäivät kun voi kääriytyä peiton mutkaan, mutta myös semmoinen haikeus että tässäkö tämä kesä olikin. Varsinkin kun ajattelee tätä kesää että ei ole päässyt hirveesti nauttimaan lämpimistä illoista. Mutta syksy on myös semmoinen niin kuin uuden alku. Kun lämmin kausi loppuu niin aletaan odottamaan jo seuraavaa kesää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä totta tuo, että syksyssä on myös oma haikeutensa! Juuri se kesän loppumisen tuntu ja se "tässäkö tää nyt oli"- fiilis. Onneksi kesä tulee aina uudestaan, ja voihan olla, -että tästä syksystä tulisikin erittäin lämmin! :)

   Poista