tiistai 22. syyskuuta 2015

FLUNSSAN TAPPAJA JA HERKULLINEN SMOOTHIE BOWL

Siis mikä ihmeen spirulina tai pakmus? Kuulostaa ainakin meikäläisen korvaan ihan joltain lääketieteen kommoniaaktio kieleltä :D. Varmasti teistä ainakin suurin osa on näistä superfoodeiksi kutsutuista taikaseerumeista kuulleet, mutta päätin mäkin nyt pistää vielä oman korteni kekoon!


Taas kerran flunssa meinaa ottaa valtaa meikäläisestä (voiko tää olla ees mahollista? Eihän siitä oo ku muutama viikkoa kun saatiin sairastella jo ihan tarpeeksi?), mutta niinkuin sitä sanotaan kovat huvit tarvitsevat järeät aseet, nimittäin tällä kertaa meikäläinen ottaa flunssan vastaan vahvemmin kuin koskaan! Ja tarkoitan oikeasti vahvempana, -blogeissa kuin muuallakin somessa on jo pitkään puhuttu sipurilina merilevä jauheesta tai pakurikääpä teestä tai tipoista, ja vielä näin kertausten opintojen äitinä sanottakoon että; 

Spirulina on todellinen superlevä, jossa on korkea proteiinipitoisuus, mutta myös todella paljon puhdistavaa ja virkistävää lehtivihreää.Se sisältää runsaasti karotenoideja, K-vitamiinia, rautaa ja kromia. Käytettäväksi esimerkiksi 1-6 teelusikallista päivässä smoothien tai mehun joukossa! Aloita käyttö pienellä annoksella, sillä spirulinalla on elimistöä puhdistava vaikutus ja siihen täytyy totutella pikkuhiljaa, alku käytön yhteydessä voi esiintyä pahoinvointia. (life.fi)


Siinä siis tietoiskua kerrakseen, voi kenties olla, että te tarkka silmäiset huomasitte ettei meikäläinen ollut ostanut kyseistä tuotetta jauhon vaan pillereiden muodossa! Oon nimittäin maistanut tuota levämäistä jauhoa ja voin sanoa, ettei se mun makunystyröitä hemmotellut, mutta onneksi tuota saa myös nykyään nielaistavien pillereiden muodossa! Näin ollen ainakin meikäläiselle helpompi, koska aina en esim. aamulla ehti smoothieta väsäilemään niin, että olisin saanut tuon jauheen sinne sekaan piiloon! 

Mutta entäs mikä ihmeen pakurikääpä tai sanottakoon tällä kertaa, että pakmus on? Kun mä lähin tänään kauppaan ja suuntasin life myymälään näin jo kaukaa ison lapun kirjaimin "meinaako flunssa iskeä, tällä jos millä saat sen kuksistettua!". Suuntasin suoraan tiskille ja nappasin purnukan käteeni, huomasin kyseessä olevan pakurikääpä, mistä oon lukenut ties kuinka monet flunssan tappaja stoorit, mutta että mikä se pakmus muka on? 


Pakmus on vahvaa pakurikääpäuutetta ja mustaseljauutetta sisältävä imeskelytabletti. PAKMUS:sta saat aina saman vahvan annoksen pakuria ja mustaseljaa maistuvassa muodossa. Pakurilla tiedetään olevan paljon terveysvaikutuksia - ne on osoitettu nimenomaan pakuriuutteella. Jokaisessa helposti liukenevassa tabletissa on 100 mg pakuriuutetta ja 100 mg mustaseljauutetta. Loppuosa tabletista on sidosaineena toimivaa isomaltitolia ja luontaista makeuttajaa stevioliglykosidia. Tabletin voi siis imeskellä tai esim. nauttia teen muodossa liuotettuna kuumaan veteen. (life.fi)

Tää ei lähtenyt mulla kuitenkaan mukaan teen tai tippojen muodossa, -oli aika hintavaa ainakin näin aluksi, joten otin myyjän suosittelemana tabletin muodossa. Iso plussa, että tän saa just liotettua kuumaan veteen ja pystyy nauttiaan teenä! 

Jes näillä eväillä siis flunssaa kohti! Toivon, että näistä olisi apua ja uskon, että ainakin hyötyä! Käyttääkö kukaan teistä kyseisiä tuotteita ennestään ja jos käytätte, mitä olette huomanneet niiden toimivuudesta? :)


Mutta jollei tää postaus menis ihan vain faktalliseksi höpinäksi heitän tähän loppuun tän päivän makunystyröitä hemmottelevan smoothie bowlin joka ei maullaan jätä ketään kylmäksi! 

Herkullinen smoothie bowl

1 avogado
1 banaani (mieluiten erittäin kypsä)
Chia siemeniä noin 1 dl (annettu hautua yön yli jääkaapissa mantelimaidossa)
1 dl pakaste mustikoita
1/2 dl mantelimaitoa


Hurauta kaikki ainekset blenderissä ja lisäile nestettä sekaan pikku hiljaa niin, että seoksesta tulee jäätelömäisen paksu. Tarjoile kupissa ja koristele kaikella mieleiselläsi, esim. kaakaonibseillä, kookosrouheella, mulbereilla tai vaikka hedelmän palloilla ja nauti. Erittäin hyvää sanon minä, nyt suutaan tästä iltapesulle, palaillaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti