torstai 19. marraskuuta 2015

22-VUOTTA

Huomenna 20 marrskuuta tulee kuluneeksi 22- vuotta siitä, kun meikäläinen putkhati maankamaralle pienenä noin 800 grammasena nyyttinä, noin 2 kuukautta etuajassa. Olihan siina vanhemmilla ja lääkäreillä ihmettelemistä miten jostain niin pienestä ja voimattomasta lähtisi kasvamaan jotain suurta, itsenäistä ja oppivaa.

Ja niinhän tässä ollaan nyt porskutettu eteenpäin rapiat 22- vuotta! Ja voi kuulkaa kuinka paljon näihin vuosiin on mahtunut. Kun näitä kahtakymmentäkahta vuottaa katsoo taakse päin ei voi kun ihmetellä. Niin paljon on opittu, nähty, kasvettu, ihmetelty ja koettu. Niin paljon, että niistä voisin kirjoittaa vaikka kirjan...


On tää elämä vaan jännä juttu, kerran sitä täällä vaan ollaan, kerran vanhennutaan ja vain yhden kerran täytetään jokin ikä. Omasta mielestäni jopa pelottavaa omalla tavallaan ajatella, että tietyt asiat tapahtuvat vain sen yhden kerran, esim se etten enää ikinä täytä 20 tai 18- vuotta. En enää ikinä aloita perus koulua tai en enää ikinä näe kaikkia asoita samalla tavalla miten olen ne nähnyt.

Itselleni synttärit ovat tarkoittaneet aina yhdessä oloa lähimmäisten kanssa, hyvää ruokaa ja herkutteluja. Lahjoja ja sitä tietynlaista synttäri sankari fiilistä, joka tosin ei enään niin ihmeelliseltä tai oleelliselta tunnu. Tällä hetkellä lähinnä läheiset, yhteiset hetket ja hyvä ruoka ja tunnelma ovat avain sana synttäri päivänäni.

Se on hassua, kuinka lahjonen saamisen arvo pieneenee vanhemmiten. Pienenä kun listalta löytyi ties mitä barbeja ja nukkeja, tällä hetkellä olen erittäin kiitollinen saamistani onnentoivotuksista, korteista ja ylipäätään siitä, että joku muistaa minua päivänäni. 

Kun mietin mitä ajattelin itsestäni 10- vuotta sitten vastaus kuului kuta kuinkin näin: "Ammatiltaan laulaja tai näyttelijä, jolla olisi kissoja ja poikaystävä." Tai pitäisikö tuon poikaystävän kohtaan merkitäkin prinssi, sen verran satuhömppä kun lapsena olin, etten muusta unelmoinut kun prinssesitä :´D

No, onko mulla sitä prinssiä jonka kainaloon käpertyä? Tai levytys-sopimusta tai upea näyttelijän uraa tähitaivaalla? Ei. Ei ole. Ja olisi hyvin voinut ollakin, jos olisin näitä unelmia lähtenyt tavoittelemaan. Sen jos minkä olen oppinut, että suunnitelmat ja tilaneet voi muuttua ja aika radikkaalisti. Se ennen pidit sinulle tärkeänä ja tavoitteellisena asiana, voinkun olla nyt aivan päinvastainen. Saatat löytää itsesi tilanteista, joihin et ikinä olisi uskonut pääseväsi. Saatat myös joutua tilanteisiin, joihin et ikinä olisi kuvitellut joutuvasi. Elämä on aikalailla arpapeliä, kaikkea ei pysty eikä voi ennakoida. Eikä pidäkkään, muuten siitä katoaisi elämän jano ja intohimo.

12 kommenttia:

 1. Oikein hyvää synttäriä :) <3 meilläpä on synttärit lähekkäin, mää täytän 26 lauantaina,eli 21 pv. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Enni <3 Ja oi vitsi meillähän on läheikkäin synttärit!! Onnea sulle myös <3 :´)

   Poista
 2. hyvää synttäriä!:) ka olipa hyvä postaus!!

  VastaaPoista
 3. PAAAALJON PAAAALJON SUPER PALJON ONNEA LINDA! <3

  VastaaPoista
 4. Ihanaa syntymäpäivää Linda :) tosi hauska postaus!

  VastaaPoista
 5. Komppaan muita, on nimittäin ihana postaus :) Hyvää syntymäpäivää sulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos sullekkin! <3 Ootte kyllä kaikki niin ihania... :´)♥

   Poista