maanantai 16. marraskuuta 2015

LIIKU

Irvistin, päätä oli särkenyt aamusta asti ja jo aamulla bussipysäkille kävellessäni kengät kastuivat läpi, onneksi ne olivat kuitenkin nyt kuivuneet päivän aikana, ettei tarvinut märillä kengillä kävellä. 

Astun salin ovesta sisään ja pukukoppien kautta vaihdoin vaatteet ja nappasin äkkiä yhden särkylääkkeen, jos se vaikka auttaisi. Päivitän äkkiä puhelinta ja siirryn aulaan pöydän ääreen odottamaan. Tänään mulla oli nimittäin ensimmäin pt tunti. 

Kun pääsen istumaan tuoliin, ajatusten, kysymysten,  "mä tahdon tietää ja oppia kaiken heti"- ajatukset  vain laukkaavat kuin hevonen pääni sisällä, kerrankin pääsin keskustelemaan itseäni kiinnostavasta asiasta ammattilaisen kanssa. Pääsin kysymään kaikkia eri kysymyksiä ja kertomaan omaa tarinaani, miksi ja miten haluan liikkua. Ja kuulkaa kyllä sitä juttua olis lentänyt vaikka niin paljon, että siihen olisi tarvittu ihan oma juttelu tunti, haha :-D. Kun pt kysyi minulta mikä oli se joka sai minut aloittamaan saliharrastuksen ja ylipäätään liikunnan aivot löivät täysin tyhjää. Tottakai minä tiesin vastauksen, olen useasti puhut siitä ystävieni kanssa ja höpötellyt blogissa asiasta, mutta en saanut mitään omasta mielestäni järkevää vastausta käsille ja änkytin vastauksesi jotain liikkunnasta ja tasapainoisista elämäntavoista ja toki sekin oli myös se yksi lähtökohta miksi aloin liikkumaan, niin kuin varmasti kaikilla muilla. 

Pienen alkukartoituksen, oman taustani läpikäymisen ja toiveitten käynnin jälkeen siirryttiin salin puolelle. Olin kuin pieni pomppava orava isojen puiden keskellä, siltä ainakin tuntui ja varmaan näytti, sen verran meikäläisessä oli intoa ja energiaa. Sainkin palautetta siitä, ettei ainakaan motivaatiosta ollut puutetta :D. 


Sen vajaan tunnin aikana, joka muuten meni pirun nopeasti - tälläinen höpöttäjä, asoiden ihmettelijä ja kaikesta kyselevä tyyppi kun olen ja puheliaaksi osoittautui myös itse pt:kin, sain sykkeen nousemaan ja koko kropassa tuntumaan. Toiveissani oli koko kropan circuit treeniä ja kyykky tekniikan hiomista aikamoisella hiomisella, meinaa tänään oli elämäni ensimmäinen kerta kun joku kädestä pitäen kertoi miten tekniikka menisi oikein! Ja se vasta oli mahtia, kun meikäläisellä on tätä notkoselkää, jota oonkin itse diagsisoinut, niin saatiin sekin sitten kondikseen ja ojoon niinkuin pitää. Nyt vaan pitää myös muistaa se itse treenin aikana! :D 

Ja kun tunti oli päättynyt, en voinut kuin hymyillä. Se olo, adrenaliini ja motivaatio oikein loisti! Nyt on kuulkaa intoa juosta vaikka suomen ympäri! Niin mahti olo oli tapaamisen jälkeen. Vihdoin sain sitä kauan haluttua opastusta, nevuoja ja asiantuntevaa palautetta mitä olin aina kaivannut. Vaikka onhan tässä treenattu jo 2 ja puoli vuotta, voin myöntää, ettei ne tekniikat niin helposti saa omin avuin kondikseen jos ei ole ketään kuka niissä ohjeistaisi.


Liikunta, on se jotain mitä kannattaa varjella. Vaikka se kuinka tuntuisi itsestään selvyydeltä, että tässähän sitä kävellään, juostaan, pompitaan ja hypitään, ei kaikilla valitettavasti ole näin. Täytyy siis kiittää itseään, ympäristöään ja lähtökohtiaan siitä, että on terve ja toimiva kroppa. Ja muistaa pitää siitä huolta, antaa levätä tarvittaessa ja olla sinut sen knassa mitä on. 

Kaikki lähtee omasta itsestä, niin myös hyvinvointi. Joten jos sua masistaa tuo ulkona vallitseva synkkä talven alku ja sateen täyttämät kadut, ala jää siihen makaamaan vaan tee sitä mikä tuntuu hyvältä. Tee kotona vaikka treeni helpoilla videoilla mitä on koko netti pullollaan ja houkuttele jumppatuokioon vaikka koko kylä mukaan! Tai pistä sopivat vermeet päälle ja musiikit korville ja lähde ulos, hengitä raitista ilmaa ja anna vain ajatusten juosta tai olla juoksematta. Pääasia, että liikut niin kuin itsestä tuntuu ja mikä tärkeintä, liikun niin mikä tuntuu hyvältä. Koska, kaikki lähtee omasta itsestä. 

Oikein liikunnan täyteistä viikkoa teille kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Katoinkin sun hehkutukset jo snäpissä! Ihana sinä ja kiva postaus, joka on kyllä täyttä asiaa täynnä :) xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih juu siellä mä hehkuttelinki :-D Oi kiitos sinä ihanainen :´) <3

      Poista