sunnuntai 22. marraskuuta 2015

ONNI ON YSTÄVIÄ YMPÄRILLÄ

Joululaulut soi taustalla, päällisenä Bieberin esittämänä, eilis illan suklaaraaka-kakusta jäänyt pala ja kuppi kahvia odottavat pöydällä. Ulkona on valkoinen maa, tosin ihan vain muutamista paikoista, mutta se tuo jo kaivattua joulun tunnelmaa. Taidan mä sittenkin olla valmis ottamaan lumen ja narskuvan pakkas talven vastaan.

Eilen vietin ihanan illan synttäreitä ja tupareita vietellen lähimpien ystävien kanssa. Osan heistä olen tuntenut niistä ekoista luokista lähtien, jolloin koulureput olivat niin isoja, että ne olivat meidän kokoisia, toisiin taas tutustunut tässä vuosien varrella teini iän tunne myrkyissä, osan kanssa ollaan juostu metsissä ja leikitty satumaan sankareita ruohosta tehdyt rannekorut käsissämme. Muutama on ollut katsomassa maailmaa, kiinan tai amerikan puolella. Osan kanssa ollaan unelmoitu julkkis miehistä poikaystävinä, kirjoitettu yhteistä päiväkirjaa välillä hymy korvissa ja välillä erittäin syvällisiä kirjoittaen, ollaan riidelty, naurettu, itketty. Ollaan jaettu asioita, niitä hyviä ja huonoja, kuunneltu ja tuettu vaikka olisi tuntunut, ettei oma ymmärrys tai apu enää riittänyt. Otettu kädestä kiinni ja sanottu, että kyllä elämä kantaa. Ollaan luvattu olevamme aina yhdessä ja niin myös siihen uskoen. Välillä ei olla pidetty yhteyttä, mietitty että "tässä tää nyt oli", - "ollaan liian erilaisia ja ei mukamas ymmärretä enää toisiamme". Ollaan oltu puhumatta liiankin kauan, mutta ollaan myös soiteltu jokainen päivä vaikkei mitään asiaa olisikaan ollut. Ollaan nähty toisemme kasvavan ja huomattu kuinka elämä meitä muokkaa omaksi itseksemme, huomattu, ettei toinen olekkaan samanlainen tai pidä enää samoista asioista kuin muutama vuosi sitten. Ollaan annettu toisillemme tilaa elää ja kasvaa ihmisenä, välillä oltu hiljaa ja katsottu vierestä toisen toilailuja, välillä oltu erittäin huolissamme, nostettu kissa pöydälle niiden asoiden äärellä mistä kukaan ei ole uskaltanut puhuakkaan, katsottu toisiamme silmiin vihan ja rakkauden sekavin tuntein, välillä päätetty, että nyt en enää holhoa, mutta silti juostu auttamaan toista hädässä kädestä pitäen ja kuunneltu itkua olkapäätä vasten miksi näin kävi ja miksi ei vain voinut tehdä niin kuin olisi kannattanut. 

Tosiin on pidetty yhetyttä enemmän kuin toisiin, vaikka olisi toisin halunnut. Välillä taas miettinyt sitä, että onneksi minulla on hänet, mutta välillä taas miettinyt, ettei toista enää jaksa ja huolehtinut päänsä puhki toisen puolesta. Välillä toisen sanat ovat satuttaneet, välillä niistä on saanut niin paljon voimaa, onnea ja uskoa itseensä, että tuntuu kuin taivas olisi vain rajana.Olen myös saanut toisen inspiroitumaan, mutta myös sanonut asoita, joita toivon, etten olisi toiselle sanonut. Välillä on ollut katetutta toisesta, toisen onnesta tai osaamisesta ja purtu sitä toiseen kiukuttelemalla, välillä taas olen halannut ystävääni lujaa ja kertonut kuinka ylpeä olen hänestä ja hänen saavutuksistaan.

Kaikkien näiden vuosien jälkeen jokaisen ystävän kohdalla minulla on erilainen oma tarina jaettavana. Kenkään ystävän kanssa tarina ei ole sama, se ei ole alkanut samalla tavalla tai pitänyt sisällään samoja asoita. Mutta kaikesta huolimatta nämä ihmiset ovat kultaakin kalliimpia, he ovat sellaisia joita kukaan ei voi korvata. He ovat niitä joihin luotan, uskon ja tiedän heidän olevan vierelläni vaikka välimatkaa olisi puoli maapalloa, vaikka ei oltaisi puhuttu kunnolla ikuisuuksiin ja kuviteltu päässämme ystävyytemme olevan ohi. Silti he olevat siinä ja siellä missä pitääkin, - nimittäin sydämmessäni 

"Onni on sitä kun ystäviä ympärillä. Ilman heitä ei olisi minua".

4 kommenttia:

 1. Apua kun sanoit että sulla tuli tippa linssiin niin voi että mulla tuli tätä lukiessa :'(( Ihanasti kirjoitettu murunen, ja vielä kerran ihanaa syntymäpäivää ja onnea uuteen kotiin :) Ootan niin sitä et tuun taas Espooseen joululomaksi niin voidaan vietellä siellä kahvihetkiä, nauraa niin että rappukäytävä kaikuu, kokkailla, kattoa disney-leffoja ja kaikkea ihanaa :)

  Pian nähään taas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakkaus siellä <3 Ja kiitos vielä ihana :´) Oi kuule disney- illat, kahvihetket, kokkailut ja naurut kuulostaa niiiiiiiiiiiiiin hyvälle <3 :´-)

   Pian taas nähdään <3

   Poista
 2. Miten mä oon missannut tän postauksen!! :( Kyyneleet tuli täälläkin silmiin, oot rakas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih onneks tän huomasit :´) Voi kiitos, niin säkin <3 <3

   Poista