torstai 31. joulukuuta 2015

MINUN VUOTENI

Niin se taas vierähti, se vuosi nimittäin. Tällä kertaa vuoden vaihtuminen tuntuu jollain tapaa liikuttavammalta kuin koskaan ennen. Olo on jopa helpottunut, kun voin todeta, että tässä se nyt oli.

Vuosi 2015, - siinä vasta vuosi! Jos vuotta pitäisi kuvailla sanoin, sanoisin sitä ehdottomasti kasvun paikaksi, koska sellainenhan tämä vuosi on ollut. Kasvun aikaa.


Viime vuosi on opettanut minulle paljon. Opettanut ihmissuhteista, itsenäistymisestä, epäonnistumisista, mutta ennen kaikkea uskomisesta omaan itseensä. En usko, että olisin nyt tässä jos en olisi uskonut itseeni niinäkin hetkinä jolloin se tuntui lähes mahdottomalta. Ja niin kuin se sanontakin menee "pystyt mihin vaan kuhan uskot itseesi."

Kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon. Paljon tunteita, onnistumisia ja onnellisia hetkiä, mutta niinkuin elämässä yleensä, on niitä huonompiakin hetkiä ollut. Loppu vuosi on opettanut minulle omaa tahtoa, päättäväisyyttä ja vahvuutta. Sellaista sisäistä vahvuutta, joka on sanonut, että sä pystyt siihen. Kykyä päästä irti meneestä, tutusta ja turvallisesta. Katsoa tulevaan ja päättää kulkea pää pystyssä vaikka matka olisikin kivikkoinen. Kykyä ymmärtää, kivikkoiset tiet ja käsitellä ne tunteella ja järjellä.


Tämä on ensimmäinen vuosi kun voin todeta, että olen viisaampi, vahvempi ja rikkaampi ihmisenä kuin koskaan ennen. Koska tämä vuosi antoi myös paljon rikkautta. Uusia ihania ihmisiä, kokemuksia ja oivaltamisia. Oman arjen aloittamista ja oman elämän rakentamista. Tämä vuosi oli varmasti elämäni yksi merkittävimmistä vuosista; oma koti, joka näytti, ettei asiat hoidu hopea tarjottimella ja sormen napsauksella.

Vuosi 2015 oli ehkä tämän hetkisen elämäni raskain, mutta myös opettavin. Uskon, että tästä ei voi kuin jatkaa eteenpäin, pää pystyssä kasvot aurinkoa kohden, kohti  uusia tuulia ja uutta vuotta, tuoden mukaan iloja ja suruja, mutta ennen kaikkea elämän ja itsensä rakastamista, terveyttä ja arjen pieniä iloja,- läheisiä unohtamatta. Siitä on tuleva vuosi tehty.


kuvat: Kata 
Kiitos sinulle, joka olet ollut matkassani mukana, toivon että olet täst edeskin 

Ja kiitos sinulle vuosi 2015, teit minusta ihmisen jollainen tahdon olla päivä päivältä yhä enemmän. Ihminen joka kehittyy ja oppii uutta, imee itseensä tietoa ja kokemuksia, oppii näyttämään tunteitaan kertomalla milloin on hyvä tai huono olla. Oppii välittämään ja antamaan itsestään enemmän, oppii ottamaan ja rakastamaan. - Rakastaan itseään ja ympärillä olevaa.

4 kommenttia:

 1. Ihana teksti! Hyvää uutta vuotta sulle <3

  VastaaPoista
 2. Ihanasti kirjoitettu teksti! On kyllä mukavaa huomata oppineensa virheistä ja vastoinkäymisistä, joita matkan varrella väistämättä tulee :-)
  Mahtavaa uutta vuotta sinulle!

  http://minttusblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, samaa mieltä ollaan! Koko ajan täällä kasvetaan ja opitaan, virheistä ja vastoinkäymisistäkin :´) Samoin sulle <3

   Poista