keskiviikko 6. tammikuuta 2016

ARKEEN PALUUN HAIKEUS

Tiedättekö, mulla on haikea olo. Samanlainen olo kun silloin, kun viikon ulkomaan reissu saa päätöksensä ja lähdet laukkujesi kanssa kohti lentokenttää, heität hyvästit hotellille ja sen aurinkoiselle ympäristölle, kun kiva ilta ystävien kanssa loppuu vaikka juttua ja naurun aihetta olisi vielä riittänyt, tai kun palaat kesäiseltä mökiltä takaisin kaupunkin hälinään. 

Mulla on nyt sellainen olo, haikea olo kun loma loppuu.


Eipä siinä, että arki alkaa, kieltämättä jopa odotan sitä. Odotan normaaleja arkirutiinejani; ruokailu ja uni rytmiä, treenejä, aikasin nukkumaan menoa, herätyksiä kellon soittoon ja arjen ja viikonlopun eroja, sen kun tietää, että huomenna saa nukkua pitkään, sen kun tietää että nyt on arki tai viikonloppu.

Viime viikot ovat menneet aika äkkiä, mutta kun loppujen lopuksi katsoo mitä kaikkea ne ovat pitäneet sisällään, huomaa että aikaa onkin ollut ja paljon

On ollut paketoimista, joulu ruokaa, perheen kesken vietettyä aikaa, kuusen koristelua, kahvi hetkiä ystävien kanssa, leppoisia päiviä kotona viltin alla villasukat jalassa leffojen pyöriessä taustalla toisensa perään, niin niitä leffoja ainakin x100, kauniita talvi aamuja ja pakkaspäiviä, naurua, keskusteluja ja hyviä viboja, kiirettä ja harmittelua ajan kulusta, treenailua yhdessä kaverin kanssa, ruuan laittoa ystävien seurassa ja siitä nauttimista, uuden vuoden juhlintaa, kauniista vanhasta porvoosta nauttimista, onnellisuutta ja jopa vähän tylsääkin fiilistä, valokuvaamista ja musiikin kuuntelua. Ja vaikka mitä muuta. Mutta niinkuin kaikki kiva loppuu aikanaan, niin myös loma.Loma oli onnistunut, ellei jopa erittäin onnistunut ja olen valmis aloittamaan arjen ja sen tuomat rutiinit, haasteet ja velvollisuudet. Olen valmis herään 6:15 herätyskellon pirinään ja aamupuuron keittoon. Olen valmis aloittamaan tämän vuoden uudella statsilla ja energialla töiden kuin arjenkin parissa. Ja se tuntuu hyvältä aloitukselta, niin hyvältä että voisin heittää hangessa muutaman kuperkeikan.

Loma oli tänä vuonna ansaittu ja erittäin tarpeellinen. Akkuja on tullut ladattua ja unta on vedetty palloon niin paljon, etten kehtaa edes myöntää kuinka pitkiä yöunia sitä onkaan tullut vedettyä. Hyvästä ruuasta nautittu ja uusia makuelämyksiä kokeiltu! Stressi on nyt tiessään ja hyvä niin. Sehän on se loman tarkoitus, rentoutuminen ja itsensä vapaalle päästäminen, se jos mikä tekee kellä tahansa hyvää. 

6 kommenttia:

 1. Hyvä teksti, josta otan itsekkin tsemppiä aikaisiin herätyksiini ja työntekoon ! Kiitos tästä siis ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla, että motivoiduit tekstistäni! Tsemppiä sulle myös arkeen ja aamu herätyksiin :´)

   Poista
 2. Ihan samanlainen fiilis täällä! Ensi viikolla vasta pitäisi arkeen palata mutta tämä lomailu on vain ollut jotain niin kivaa.. :D

  http://elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, kyllä se lomailu on kivaa, mutta pidemmän päälle ehkä menisi vähän tylsäksi :D Nyt nauti vielä viimeisistä lomapäivistä ennen arjen alkua! :´)

   Poista
 3. Kuulostaa hienolta! Itselläni oli haikeus jo eilen, kun lähdettiin kotikonnuilta kotiapäin. No, onpahan taas jotain mitä odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan jännä miten loman jälkeen tule tietynlainen haikeus, oli kyse sitten ihan vaa kotona vietetystä lomasta tai jostain muusta reissusta! Niinpä! Ja hei ihanaa, kun käytit tota kotikonnuilta sanaa, minä ja mun äiti ollaan tietääkseni ainoat mun lähipiiristä jotka tuota sanaa käyttävät! :´)

   Poista