maanantai 4. tammikuuta 2016

OMA TEKEMÄ MYSLI

Kun puhutaan ruuasta, voin jo siltä seisomalta ilmoittaa olevani aamupala rakastaja, ja kukapa ei, kun kyse on hyvästä ruuasta, rauhallisista ja pitkistä aamuista? Hmm luulen, että monelta nouisi käis pystyyn tuota kysyttäessä.

Aamut kruunaa ehdottomasti hyvä kahvi, mutta myös maukas ruoka. Kyse voi olla itse teyhdystä munakkaasta pinaatin ja siementen kera, rahkasta ja hedelmistä, raikkaista smoothieista tai puurosta ja marjoista. Aamupaloja on monen moisia ja jokaiselle mieluisia. 
Itse olen puuron ystävä, joka maapähkinävoi lusikallisen ja marjojen kera onkin aikamoinen luotto combo arki aamuina. Kuitenkin lomilla ja viikonloppuisin kun on aikaa vähä spessuilla, innostun loihtimaan itselleni ties millaisia antimia! 

Harvemmin en myseliä ihmisiä ole ollut, usein niissä kun tuppaa olemaan kaiken maailman lisäaineet sun muut sokerit ja huokailinkin kaverilleni tuossa yhtenä aamuna kun mieli teki mysliä, mistä löytäisin moisen hyvältä maistuvan ja lisäaineettoman myslin?! No tähän hätään fiksu ystäväni tokaisi, että teeppäs itte! Ja siitähän se ajatus sitten lähti.


Ensimmäistä kertaa ikinä, löysin itseni eilen illalla kyökin ääresta mysliä tekemässä. Voin sanoa, että kieltämättä yllätin jopa itseni ja olen jopa ylpeä, että kerrankin sain jotain uutta kokeiltua! 

Kysäisin kaverilta miten mysliä tehtäisiin ja siinä sitten vain kauppaan ja hihat heilumaan. Ja voi kuulkaas kun eihän tuon tekeminen mikään homma ollutkaan, niin helppoa ja nopeaa, -että itteäkin ihan ihmetytti!


Ja koska mä olen myös tunnetusti pähkinöiden ja siementen rakastaja, ei homma ollut vaikea. Kaikki lempparit vaan samaan sössöön, vähän mieluisia mausteita ja kaikki vain pellille! Johan oli aika yksikön kun koko kämppä tuoksu kanelille ja kaarnemummalle. Kyllä siinä meikäläinen onnessaan kehräsi. 

Aamuun jaksoin odottaa, kun pääsin nauttimaan luomustani! Ja kyllähän se pirun hyvältä maistui. Voi vitsit! Kylkeen vielä nokare maapähkinävoita ja banaanin paloja, me gusta etten sanois!


Ja jos te ette siellä ruudun toisella puolella ole vielä mysliä tehnyt, mutta kovasti houkuttelisi niin heitän tähän vielä kyseisen respetin, niin voitte sitten tehdä mieleisenne, ellei jopa saman jos ainekset miellyttivät:

Chia siemeniä 1/2 dl
Auringon ja kurpitsan siemeniä 1 dl
Cashew pähkinöitä, maapähkinöitä ja saksanpähkinöitä 1 dl
Kaurahiutaleita 5 dl
Kaardemummaa ja kanelia 1 tl
Suolaa tl 
Hunajaa 2 tl 
Öljyä 2 dl

Murskaa kaikki siemenet ja pähkinät haarukalla tasaiseksi murskaksi. Sekoita kaikki kulhossa keskenään ja liää joukkoon mausteet, kaurahiutaleet ja öljy. Kun olet sekoittanut seoksen, kaada se leivinpaperille ja laita uuniin 175 asteeseen noin 15 minuutiksi. Käy välillä sekoittelemassa mysliä pellillä, että mysli paistuu kummaltakin puolelta! 

Eli ei kun tuumasta toimeen. Ihania ja nautinnollisia mysli hetkiä! 

4 kommenttia:

  1. Itsekin innostuin omatekemästä myslistä kun useammassa blogissa alkoi sadella ohjeita niihin! Tosiaankin niin helppoa ja hyvää <3 Tuo siunkin versio kuulostaa oikein herkulliselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi myslin teko on kyllä niin helppoa ja hyvää! <3 Tää ei kyllä jäänyt viimeiseksi myslin teko kerraksi ;)

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä! Ite oon tosi laiska syömään aamiasta, mutta jos ois jotain noin ihanan näköistä, nii voisin ollakin motivoituneempi! Pitääpä kokeilla joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule suosittelen erittäin lämpimästi! Niin helppoa tehdä ja niiin hyvää, että voisi koko seisomalta syödä koko pellillisen! :´)

      Poista