sunnuntai 24. tammikuuta 2016

SUNNUNTAI

Sunnuntai. Sunnuntai ja sen aamu on viikonpäivistä se, joka erottuu erikseen muista päivistä. Viikon viimeinen päivä, jolloin kulunut viikko laitetaan pakettiin ja siirrytään pikku hiljaa uuteen viikkoon, joka omalla tavallaan aloitetaan taas puhtaalta pöydältä. - Uusi viikko ja uudet kujeet, niinhän se menee, eikö? 

Sunnuntai on viikon rauhallisin päivä, on ollut ja tulee varmasti aina olemaan, - ainakin minulla. Sunnuntaisin ei ole kiire mihinkään, saa rauhassa makoilla lempi lakanoiden välissä, vetkutella kahvin juontia niin pitkään kuin tahtoo, suunnitella rauhassa miten ja millaisen aamupalan nauttisi, kuunnella lempi musiikkia ja vain nauttia kiireettömyydestä.


Lapsena sunnuntait oli meillä tapana aloittaa äidin tekemillä letuilla tai pannukakuilla, niitä sitten koko perhe veti vatsan täyteen niin, että jaksoi iltapäivään saakka, sunnuntaisin oli myös tapana perheen kesken ulkoilla, usein äidin kanssa käytiin sunnuntai kävelyllä tai leikittiin naapureiden kanssa pihalla eri pihaleikkien merkeissä. Sunnuntaisin syötiin myös vähän "laadukkaampi" ateria, oli kyse sitten äidin tekemistä lehtipihveistä ja valkosipuliperunoista tai kenties lohesta ja hyvästä kastikkeesta. Päivä päättyi yleensä sunnuntai-illan saunaan ja perheen kesken sohvan nurkassa töllötettävään leffaan, iltapalan kera.

Voi niitä aikoja. Ja vaikka perheen kesken sunnuntait tulikin vietettyä yllättävän tiivisti, nautin suunnattomasti omasta ajasta ja ykinolosta. Itselleni onkin jo tullut tietyt sunnuntain raditiot, jonka mukaan sunnuntai päivät yleensä kuluu. Siihen sisältyy yleensä hyvä rauhassa nautittu aamainen, lemppari musiikkia, salitreeniä ja hyvää ruokaa. Joskus saatan sunnuntai-iltana piipahtaa vanhemmillani käymässä saunassa, tai viettää illan jo kello kuudesta alkaen yöpuvussa leffojen tai sarjojen parissa.


Ja hei kattokaa mikä söpöys löytyi eilen, olihan tuo pikkuruinen varjoviikuna puu pakko saada kun kerta niin suloinen oli! Ja jes, lisää viherkasveja kotiin 


Iltaisin valmistaudun myös seuraavaan työviikkoon, riippuen aikataulusta ja siihen sovituista menoista talutan aikani niin, että ehdin treenata, tehdä ruokaa ja myös nauttia vain vapaa-ajasta joka toki painottuu yleensä sinne iltaan ennen nukkumaan menoa. 

Nyt mä siirryn tästä suihkuun ja laitan luultavasti jonkun kivan leffan pyörimään, mukavaa sunnuntai-iltaa teille ja hyvää alkavaa viikkoa! 

Onko teillä muuten mitään sunnuntai raditioita? :)

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :) sunnuntait on kyllä ihania, meillä oli myös aina tapana syödä sunnuntaisin vähän parempaa safkaa kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sina! <3 Jeps, luulen että aika monella perheellä on ollut sellainen sunnuntain perinne :-) Sunnuntait on kyllä omalla tavallaan ihania :´)

   Poista
 2. Sunnuntait on kyllä parhaita! Ihania kuvia :) xx

  VastaaPoista