lauantai 23. tammikuuta 2016

USKALLA PÄÄSTÄÄ IRTI

Usein elämässä voi käydä niin, että jää kulkemaan sitä tiettyä reittiä. Sitä reittiä mikä ei ehkä tunnu hyvältä, saatat kulkea muutaman risteyksen ohi, mutta jatkat silti valitsemallasi reitillä. Jatkat vaikka sinun tekisi mieli vilkaista, kurkata ja katsoa mitä muilla teillä olisi tarjottavanaan. 

Matkassasi kulkee muitakin, et ole yksin. Jotkut ovat olleet mukana mataksi alusta asti, toiset ovat tulleet mukaan vasta matkan varrella ja toiset taas tulleet käymään ja jättäytyneet vähin äänin pois omille teilleen.


Niinhän sitä sanotaan, että kun yksi ovi sulkeutuu, -toinen avautuu. Mutta entä jos ei uskalla sulkea ovea? Pelkää ettei uusi ovi avaudukkaan. Mutta silti kaiken tämän jälkeen tunnet ettei valitsemasi tie vie sinua ehkä sinne minne tahtoisit sen vievän ja jonka oven avautuvan, joten:

Ota rohkeasti askel koti tuntematonta, hyppää ja anna mennä. Ehkä tipahdat ihmeellisimppän seikkailuun, löydät itsesi sokkeloisen metsän tai rauhallisen meren ääreltä. Uskalla päästää irti siitä tutusta ja turvallisesta, joka ei ehkä palvele sinua haluamallasi tavalla. Uskalla ottaa etäisyyttä ihmisistä ja tulla lähemmäs muita ihmisiä, luoden uusia kontakteja ja suhteita.


Uskalla valita se tie joka palvelee sinua. Tie jossa tunnet kehittyväsi, inspiroituvasi, löytäen jotain mikä tuo lähemmäs omaa itseäsi, joka tuo hyviä viboja ja onnen kyyneliä. Uskalla valita ja kokeilla. 

Elämä on liian lyhyt tyytymiseen, oli kyse sitten läheisistä, suhteista, työ- tai koulu maailmasta. Entä jos tyytymisen sijaan valitsisitkin sen tien joka tuntuu omalta, tuntuu sinulta, joka on ympäröity hyvillä viboilla ja ihmisillä, kehittymisellä ja onnella ja ennen kaikkea uskalluksella kokeilla ja päästää irti, - vaikka se sattuisi. 

Alku voi olla kivisä teitä täynnä, teiden, jonka päällä täytyy tasapainoilla, tipahtaa kerran jos toisen kylmään veteen löytääksen sen mitä olitkin etsinyt. Ja vain sinä tiedät mitä etsit, mutta vaikka et vielä tietäisi, uskalla kokeilla ja päästä irti, vain kokeilemalla tiedät mikä on se sinun tiesi.

2 kommenttia:

  1. Amen! Motivoiva teksti ja ihanat kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, ihana kuulla että tekstini motivoi <3 :´)

      Poista