maanantai 14. maaliskuuta 2016

KAIKKI ON IHAN HYVIN

Jumatsuikka kun tätä tyttöä hymyilyttää, en sitten tiedä johtuuko se liiallisesta teen juonnista, pienestä päivä väsymyksestä vai ylipäätään siitä, että kaikki on hyvin.

"Kaikki on hyvin" - lause saa sisälleen paljon yhtiä sun toisia tunteita ja fiiliksiä. Sen kautta pystyy ilmaisemaan että kaikki on hyvin vaikka rivien välistä lukiessa voi huomata, että kaikki on pikemminkin ok tai ei edes ok. 


Mua jopa vähän hirvittää käyttää kyseistä lausetta, jonka takia usein lisäänkin kaikki  on sanan jälkeen "ihan" sanan. Se tuo sellasta omaa pientä epävarmuutta ja kulmikkuuttaa pelkkään "kaikki on hyvin" - lauseeseen. Se antaa myös kuulialleen pienen arvailun mitä toinen oikeastaan edes tarkoittaa tai tuntee.
Mutta entäs jos kaikki on nyt vaan hyvin ja elämä rullailee tavalliseen tapaansa, aurinko lämmittää ja kahvi (tässä tapaukessa kamomilla tee) maistuu. Olo on rauhallinen ja tasapainoin ja tuntuu että tässä vaan körötellään etiäppäin, niin miks ei silloin voi sanoa, että kaikki on hyvin? 

Monella on varmasti omat käsityksensä ja mielikuvansa mitä tuo edellä mainittu lause pitää sisällään. (Mä en nyt kirjota sitä ku muuten tää olis vaan kaikki on hyvin lauseen jankkausta..)
Toiselle se voi tarkoittaa sitä, että on katto päänpäällä, työ tai koulu paikka, perhe ja ystävät ympärillä, toiselle sitä että on terve kroppa ja mieli ja pystyy elämään niiden kautta. Jollekkin se tarkoittaa kenties balanssia itsensä kanssa tai vain sitä, että just siinä hetkessä on hyvä olla. Käsityksiä ja mieltymyksiä on siis monia.


Ja niin kuin kuvista huomaatte, kävin ihanan lapsuuden ystäväni kanssa laskemassa eräässä pulkkamäessä jossa tuli vietettyä noin 10 vuotta sitten ja siitä alaspäin kaikki lapsuuden talvet. Jos nauru pidentää ikää niin tuona päivänä minulle tuli monta kymmentä vuotta lisää. 

Pahemmin ei ole tuota lausetta tullut aikoihin viljeltyä, ja jos nyt pitäs alkaa kaivamaan niin en tiedä lisäisinkö siihen kaikki  on sanan jälkeen "ihan" - sanan, koska jos nyt totta puhutaan niin onhan tässäkin omat pienet arki aiheet jotka kaivaa. Heitetään nyt sitten muutama, mm. kesätyöt ja ensi vuoden suunnitelmat ihan niinkun ylipäätään töiden suhteen. Pieniä kiviä kengän pohjassa jotka hankaa, mutta niitä ei ole vielä saanut pois otettua. Koska mähän en tiedä sitten kärpäsen härkästäkään mitä aijon elämälläni saati sitten ensi vuonna tehdä. Ja siis niin noista kesätöistä voidaan sitten jutella ihan omassa postauksessaan!

Mutta, kaiken tän jälkeen tän hetkistä olotilaa lukien kaikki on hyvin. Siis kaikki on ihan hyvin, ku olishan tässä tätä flunssaakin joo, mutta sen saa selätettyä koska a) mä teen niin. Ja b) mä kyllä löydän tieni ja paikkani koska c) mä psytyn. Mulla on valtaa ja voimaa ja tilaa ja lankoja omissa käsissä, kokeilun halua ja rohkeutta toki sitä pelkoakin, mutta mä uskon, että asiat järjestyy ja ehkä vielä jonain päivänä, kenties vaikka lähiaikoina mä voin todeta, että kaikki on hyvin.

Olis kiva kuulla onko sulla siellä kaikki hyvin vai kaikki ihan hyvin? Sana on vapaa 

4 kommenttia:

 1. Ihanan piristävä postaus :) Mielenkiintoinen aihe ja kivoja kuvia ♥

  VastaaPoista
 2. Hauskasti kirjoitettu postaus, todella erilainen ja tuli kyllä niin hyvä mieli. Täälläkin on kaikki ihan hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhaha ihanaa jos hyvä mieli tarttui! Ja hyvä että sielläkin kaikki ihan hyvin :`) Niin myös täällä!

   Poista