torstai 21. huhtikuuta 2016

JÄÄKÖ KAIKELLE AIKAA?Nyt on kevät on pidemmällä kuin uskoisikaan, alkaa mulla olla nykyisessä työpaikassani päivät pulkassa. Tosin ei ihan vielä hetkeen, mutta silti.

Tällä kertaa ensi syksy voi poiketa aika voimakkaasti kahdesta edellisestä, työpaikasta ja aikatauluista johtuen. Tällä hetkellä teen töissä aika lyhyttä päivää, joten mulla on ollut hyvin aikaa myös kaikelle muulle. Vapaa-ajalle, jonka käytän yleensä urehilulle, blogille, ystäville tai vain omille ajatuksille. Joskus sitä luppoaikaa onkin ollut jopa liikaa ja olen joskus saattanut pyöritellä peukaloita. Mutta nyt kun ensi syksyn työkuvioista on sen verran selvillä, että kyseisen paikan aikataulut voi muuttaa niin, että mun arki rytmi muuttuu täysin erilaiseksi ja töissä ollaankin sitten reippaasti tupla määriä. Yht äkkiä illat ovatkin vain vapaina ja silloin on ainut aika lähteä salille hikoilemaan tai nähdä ystäviä, jaksanko mä tehdä enää mitään pitkän työpäivän päätteeksi?


Nyt kun olen viimeisen kahden vuoden aikana ehtinyt tottua tähän nykyiseen arkirytmiini ja sen tuomaan omanlaiseen vapauteensa, suoraan sanottuna ahdistaa ajatus pitkistä päivistä ja vähäisestä vapaa-ajasta. Mä kun olen sellainen, että tarvitsen sitä omaa aikaa. Oli se sitten salilla hikoilua, kävelyjä raikkaassa ilmassa tai ihan vain olemista, sohvalla pötkötellen ja hiljaisuudesta nauttien.

Onneksi ihminen eli siis minä, olen aika nopeasti mukautuvaa sorttia ja tiedän jo nyt, että jos kyseisen työpaikan saan, mukaudun aikatauluihin ja uusiin rutniineihin suht nopeasti. 


Silti jännittää jos mehut loppuvat jossain vaiheessa kesken ja skippaan esim salin tai joogan. En tahdo, että työn takia joudun luopumaan niistä asioista joihin mulla on intohimoa ja rakkautta, en tahdo, että päivät täyttyvät pelkästä työnteosta.

No, sen näkee sitten syksymmällä kuinka tässä käy. Sitä ennen nautitaan muista kesäntyöhaasteista ja auringon paisteesta!

Ja mites teillä? Ehdittkeö arjen keskellä nähdä ystäviä, treenailla ja tehdä muita juttuja vai kuluuko päivä töissä ja illalla pääsette vasta omien juttujen pariin?

6 kommenttia:

 1. Mä olin ihan samassa tilanteessa vielä puol vuotta sitten! Olin tottunut vielä jopa löysempään aikatauluun mitä sulla nyt on ja hirvitti ajatus täydestä työviikosta, johon en ollu koskaan vielä aiemmin päässyt saamaan kosketuspintaa. Siinä meni sitten kyllä oma aikansa kunnes totuin rytmiin ja kyllä mä edelleenkin vähän ikävöin sitä vapaa-aikaa jota mulla aina oli. Mutta toisaalta nyt sitä vapaata aikaa arvostaa paljon enemmän kuin ennen ja enää todela todella harvoin tulee fiilis, että onpa tylsää. Pysyy mieli ja kroppa aktiivisena kun on jatkuvasti jotain tekemistä. Mutta treenistä oon kyllä joutunut karsimaan, enää ei pääse niin usein salille kuin haluais, varsinkin jos teen työpäivän jälkeen vielä jotain kuvauskeikkaa. Mutta sellasta se elämä on, ei kaikkeen voi aina olla loputtomasti aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sulla oli kyllä niin eri tilanne vielä puol vuotta sitten! Ja niinhän se on, että muutoksiin tottuu ja ainakin oppii arvostamaan sitä vapaa-aikaa. Mua silti vähän jänskättää koko ajatus, mutta eiköhän se siitä! :´)

   Poista
 2. Täällä kans sellainen tilanne et jos vuoden taakse vertaa, vapaa-aika vähentynyt huomattavasti. Aamu -ja iltavuoro aikataulusta muuttunut kolmivuorotyöhön, joten myös väsymys painaa ajoittain vapaa-ajalla. Sitten pakko tehdä asioita vapaa-ajalla, ettei harvita tekemättömyys. Hyvämieli tulee kuitenkin kaikesta siitä mitä arjessa tekee ja kokee, ei siitä nukkumisesta. Onneksi kevät aurinko paistaa ja tuo hirmusesti uutta positiivista energiaa. Ihanaa kevättä! :)<3
  -Satu, http://mylifes-stripes.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh kolmivuorotyö on varmasti raskasta ja energiiaa vievää! Ihanaa, että sä kuitenkin jaksat puuhata kaikkea vapaa-ajalla ja nauttia siitä, se on tärkeää :´) Ja voi että, auringosta ja keväästä nautitaan, tosin nyt on kyllä sataa vetta kaatamalla ja plus asteet on jotain muuta kuin lämpöä. Mutta kyllä tää kevät tästä lähtee taas pian parempiin lukemiin, kukkasien täyteistä kevättä ja energiaa myös sulle <3 :`)

   Poista
 3. Itellä kyllä jää tällä hetkellä ihan mukavasti aikaa omille jutuille, mutta vähän kyllä hirvittää jo etukäteen lunkista yliopistoelämästä pian tapahtuva työelämään siirtyminen :)

  Mielenkiintoinen blogi sulla, jään seurailemaan!

  http://elamaatangolla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että sulla jää aikaa myös vapaa-ajan jutuille ja toivottavasti jää myös tulevaisuudessakin! :´) Onhan toi erilainen hyppy siirtyä koulunpenkiltä työn tekoon, mutta kummassakin niinkuin kaikessa, on ne hyvät ja huonot puolensa! Asenne myös ratkaisee, joten isot peukut ja auringon täyttämä hymy täältä sulle tuleviin haasteisiin <3 Niin ja tervetuloa seurailemaan!

   Poista