keskiviikko 17. elokuuta 2016

LIIKUNTA ON MULLE SE JUTTU

Tiiättekö mitä mä tein tällä viikolla? Aloitin viikon täysin mun mukavuusalueen ulkopuolelta, nimittäin kävin kokeilemassa ekaa kertaa ikinä tankotanssia! Ja voi jumpe sanon minä! 
Ensinhän siinä meni tovi jos toinen kun mä sisäistin sen, että ihan aikuisten oikeesti tossa laihassa liukkaassa metalli tangossa pitäs roikkua, tehdä erilaisia asentoja ja temppuja, saatika sitten ilman käsiä tai jalkoja! 

Mua on jo vuoden päivät tää kyseinen laji kutitellut takaraivossa ja onneksi ihana ystäväni saikin mut houkuteltua tuntia koekilemaan vihdoin ja viimein! 


Ja miten se tunti sitten sujui? Voin sanoa, että pienen alku kankeuden ja hamapaiden kiristelyn jälkeen, joka muuten tuntui koska iho venyi ties kuinka tankoa vasten! Niin sainhan mä muutaman tempun tehtyä! Yllätyin erittäin postiivisesti ja voin sanoa, että olin kuin pieni lapsi karkkikaupassa joka sai ensimmäistä kertaa ostaa oman tikkarin itse, siltä mä nimittäin näytin! 

Ja ei, tää ei jäänyt tähän, vaan mun on aivan pakko päästä jossain vaiheessa kokeilemaan tätä uudestaan! Sen verran kivalta tuo kaikki vaikutti. Oli myös ihana päästä pitkästä aikaa ohjatulle tunnille, muulle kuin salilla järjestetyille. Oli ihana huomata, kuinka kaikki olivat täysillä messissä ja tekivät temppujaan into piukeena silmät loistaen. 


Muutenkin liikunta on se mun juttu, joka saa mut tuntemaan itseni vahvaksi, taitavaksi ja hyvinvoivaksi. Liikunnan kautta pääsen aina kokeilemaan jotakin uutta, oli kyse sitten ihan tanssi tunnista, joogasta, juoksemisesta tai vain salitreenistä, aina on kehitettävää ja sen myös huomaa, mikä pitää ainakin mut motivoituneena. Koska loppujen lopuksi, voiko liikunnassa koskaa olla se paras kaikista? Ehkä, ehkä ei, mutta mun mielestä parasta on se fiilis mitä siitä saa ja tunne kun huomaa oman kehityksen ja sen kasvamisen. Kuinka upeeta onkaan huomata, että tällä kertaa 10 kilsan lenkki taittui nopeammin kuin ennen, tai kuinka maastavedoissa painot paukkuivat ennätyslukemiin tai kuinka joogassa huomasi olevansa huomattavasti notkeampi kuin ennen. 


Kaikki liikunta mitä itse sitten teenkään on mulle hyvinvointia. Liikunta auttaa mua voimaan ja jaksamaan paremmin arjen pyörteissä ja motivoimaan jatkamaan eteenpäin mitä ikinä teenkään. 

Olis ihana kuulla mitä kaikkea te tykkäätte tehdä? Oli kyse sitten ihan kävelylenkeistä tai baletista! Onko sulla sitä omaa juttua? Ja onko siellä ruudun toisella puolella muita, jotka ovat innostuneet tankotanssista? 

2 kommenttia:

  1. Ihana Linda 😘 en oo pitkään aikaan lueskellutkaan blogeja mut ihana kuulla taas et kuin paljon tykkäsit siitä! Mennään taas toistekkin käymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih Aino se oli kyllä niin siistiäää!!!! Ja joo mennään!! 😍💓

      Poista