torstai 1. syyskuuta 2016

SYYSKUUN ESIMMÄINEN

Ilma tuntuu vielä lämpimältä, ulkona on yllättävän kirkasta, ruoho vihertää niin kirkkaana kuin näyttäisi siltä, että se olisi maalattu vihreäksi, puut puhuvat kuitenkin puolestaan. - Kellastuneita lehtiä lepattaa raikkaassa loppukesän tuulessa.

Juoksen ja ohitan jalkapallokentät. Kentillä pelaa iso joukko pikkupoikia keltaisissa ja oransessissa paidoissaan, kiljuen ja huutaen, hyppien ja pomppien.


Vastaan tulee juoksioita, pyöräilijöitä ja lapsia. Kaikki ovat liikkeellä.

Ohitan pihlajapuun, jonka oksat roikkuvat raskaina maata kohti marjojensa painosta. Puu tuo minulle mieleen syksyn. Edellisen ja sitä edellisen syksyn.

Mieleeni juolahtaa kaksi vuotta sitten olleen syksyn, silloin kuin olin aloittanut ensimmäisessä kunnon työpaikassani, ihanan työyhteisön ja lasten ympäröimänä. Olin ihastunut. Muistan kun tekstasin ystävilleni kahvitauolla "olevani onnellisempi kuin koskaan". Yksi ystävistäni vastasi: "olet ansainnut sen, nauti". Sitten hän laittoi viestiä ja hymyni nousi korviin asti.


***

Viime vuoden syksy. Miksi, miksi loman piti loppua jo nyt? En ollut päässyt edes loman makuun, kun oli taas aika palata töihin. Onneksi työtoverit jaksoivat piristää, mutta silti. Yht äkkiä tämä ei tuntunutkaan enää siltä miltä se oli ennen tuntunut. Uudet lapsetkin tuntuivat niin etäisiltä.

Sitten tuli romahdus.

Ja sen te tiedättekin. Se oli romahdus, joka päättyi niin kuin kukaan ei olisi halunnut.


***Mutta nyt, olen vahvempi kuin ennen. Ja vaikka en tiedä mitä vielä kaikkea haluankaan, teidän että selviän. 

Selviän, pystyn, uskallan, riitän, olen vahva.

Syksy 2016. Toivon, että olet rikas, antava, kokemuksia täynnä,onnen kyyneliä ja onnistumisia, haasteita, hetkiä jotka kasvattavat. Mutta ennen kaikkea inspiraatiota, rauhaa, tasapainoa, onnea ja iloa.


Tästä on hyvä jatkaa.

6 kommenttia:

 1. ihana hyvän mielen postaus, joka antoi voimaa omaankin arkeen ja sen haasteisiin. aitoa ja rehellistä, iso peukku sinne! ♥ elämässä on ne ylä- ja alamäet, on rohkeaa uskaltaa kirjoittaa niistä.

  ihania ja kauniita kuvia, sä olet todella valloittava! :) oikein ihanaa ja onnellista syksyä sulle ♥

  http://sadepisaroitaniitynkukkasilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Jenni! <3 Musta on hyvä kirjoittaa miltä tuntuu milloinkin. On myös ihana huomata jos ihmiset samaistuu mun fiiliksiin/postauksiin... :´) Ihanaa kuulla, että postauksesta sait voimaa omaan elämääsi <3 Ja kyllä, elämässä on ylä- ja alamäkiä, mutta eiköhän me selvitä, vai mitä?

   Ihanaa alkavaa syksyä myös sulle! <3 :´)

   Poista
 2. ihana fiilis tässä postauksessa <3 good vibes !!

  xx Maria

  http://dejiss.blogspot.com

  VastaaPoista